Omgeving

Centrale ligging

Driehuis valt onder de gemeente Velsen en ligt tussen Santpoort-Noord, IJmuiden en Velserbroek. Driehuis is een rustige, bos- en natuurrijke woonomgeving op steenworp afstand van Haarlem, omsloten door de wandelparken Beeckestijn en Velserbeek, de prachtige Kennemerduinen en het strand. Driehuis is centraal gelegen in de Randstad met perfecte verbinding via de uitvalswegen naar Haarlem, Amsterdam, Schiphol en Alkmaar. Driehuis beschikt over een eigen NS station en binnenkort ook over een eigen Snelbusnet. De ligging van Driehuis is uniek te noemen: zowel stedelijke voorzieningen als de rust van de natuur binnen handbereik.

De locatie Nieuw Velserduin grenst aan de dorpskern Driehuis met de Driehuizerkerkweg als dragend dorpslint. Het duingebied Heerenduinen ligt aan de westzijde en een ruim opgezette woonwijk vormt de oostgrens van het plangebied. De locatie maakt deel uit van de groene zuidrand van het dorp; grenzend aan sportvelden tot aan het spoor. Kenmerkend in de directe omgeving zijn verder het voormalige Missiehuis aan de Driehuizerkerkweg met kapel en boomgaard aan de westzijde en het Ichthus Lyceum aan de zuidoostzijde. Nieuw Velserduin wordt tweezijdig ontsloten, via de Nicolaas Beetslaan aan de noordzijde en de Wolff en Dekenlaan aan de zuidzijde.

Voorzieningen

Driehuis ligt in de gemeente Velsen, die hoog scoort op de lijst van aantrekkelijkste gemeenten van Nederland. Een levendige gemeente, waar mensen graag wonen en recreëren. Driehuis is een rustig en kindvriendelijk dorp met in de nabijheid alle voorzieningen binnen handbereik: alle scholen zijn op loopafstand (basisonderwijs, middelbaar onderwijs en gymnasium) en dagwinkels (supermarkt, bakker, slager, e.d.) en de vele sportaccommodaties op steenworp afstand. Zo voorziet Driehuis in hockey, atletiek, tennis, voetbal, manege, handboogschieten en gymzalen. In Driehuis kunt u in uw vrije tijd verschillende activiteiten ondernemen op het gebied van sport, recreatie en ontspanning.

Volop recreatie

Driehuis wordt omsloten door de wandelparken Beeckestijn en Velserbeek, de prachtige Kennemerduinen en het strand. De avontuurlijke stranden IJmuiderslag, IJmuiden aan Zee en Bloemendaal liggen op fietsafstand en bieden volop ruimte voor wind- en watersporters. In de vele strandtenten kunt u op het terras genieten van het mooie uitzicht op zee. Door de gemeente Velsen lopen vele toeristische fietsroutes, zeer divers zodat voor elke fietser een route op maat te vinden is. Velsen maakt ook deel uit van het fietsknooppuntennetwerk. Ook het recreatiegebied Spaarnwoude en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft voor elke recreant iets te beleven. Zo kunt u fietsen, wandelen, zwemmen, maar ook klimmen, golfen, skiën, kano varen en nog veel meer. Daarnaast is er jaarlijks een groot aantal evenementen voor jong en oud.
 
 

Menu